Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Syn bývalého prezidenta Angoly dostal za podvod päť rokov väzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dos Santosovci sa mali v období takmer štyroch desaťročí vládnutia bývalého prezidenta v Angole značne obohatiť, aj keď tamojší občania žijú v chudobe.

Luanda 14. augusta (TASR) – Angolský najvyšší súd dnes poslal na päť rokov do väzenia syna bývalého angolského prezidenta Josého Eduarda do Santosa. Obžalovaný bol z podvodu, informovala agentúra AFP.

„Za spáchanie trestného činu podvodu a obchodovania s vplyvom, bol (José Filomen dos Santos) odsúdený na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní piatich rokov," povedal po vynesení rozsudku predseda senátu angolského najvyššieho súdu Joao da Cruz Pitra.

José Filomeno dos Santos sa mal podvodu dopustiť medzi rokmi 2013-2018, keď stál na čele angolského fondu národného majetku.

Dos Santosovci sa mali v období takmer štyroch desaťročí vládnutia bývalého prezidenta v Angole značne obohatiť, aj keď tamojší občania žijú v chudobe. Zo sprenevery bola obžalovaná exprezidentova dcéra Isabel dos Santosová, ktorá v minulosti stála na čele angolskej štátnej ropnej spoločnosti Sonangol.