Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Anne Hecheová po autonehode zrejme neprežije, uviedla rodina

Na archívnej snímke z 12. decembra 2021 v Los Angeles herečka Anne Hecheová. FOTO TASR/AP Foto: TASR - AP

Neočakáva sa, že americká herečka Anne Hecheová prežije závažné zranenia, ktoré utrpela pred týždňom pri ťažkej autohavárii. Jej rodina to uviedla vo vyhlásení.

Los Angeles 12. augusta (TASR) - Neočakáva sa, že americká herečka Anne Hecheová prežije závažné zranenia, ktoré utrpela pred týždňom pri ťažkej autohavárii. Jej rodina to uviedla vo vyhlásení, z ktorého v piatok citovala tlačová agentúra DPA.

Hecheová (53) utrpela "vážne anoxické poranenie mozgu" a nachádza sa v kóme v kritickom stave. Incident sa stal na predmestí Los Angeles Mar Vista, keď jej auto narazilo do domu a "zachvátil ho silný požiar". Okrem zranenia mozgu utrpela "vážne poranenie pľúc, ktoré si vyžaduje mechanickú ventiláciu" a "popáleniny, ktoré si vyžadujú chirurgický zákrok", potvrdila herečkina hovorkyňa.

Polícia haváriu vyšetruje ako trestný čin jazdy pod vplyvom omamných látok. Predbežné krvné testy odhalili prítomnosť drog v tele, ďalšie testy musia vylúčiť, či nešlo o látky, ktoré boli podané v nemocnici.

Hecheová sa stala známou v 90. rokoch vďaka filmom ako "Šesť dní, sedem nocí", "Krycie meno Donnie Brasco" či "Tajomstvo minulého leta". Účinkovala aj v seriáloch "Ally McBealová" alebo "Muži na stromoch". V roku 1991 získala cenu Emmy.

Na začiatku roku 1998 prenikol na verejnosť jej vzťah s komičkou Ellen DeGeneresovou, s ktorou chcela uzavrieť registrované partnerstvo. Médiá mu venovali veľkú pozornosť, čo ovplyvnilo aj jej prácu. Rozišli sa v roku 2000.

Hecheová je matkou dvoch synov - Homera (2002), ktorého otcom je kameraman Coleman Laffoon, a Atlasa (2009), ktorého splodila s hercom Jamesom Tupperom. S oboma mužmi sa rozišla.