Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Anonym hrozil bombou v medzinárodnom rýchliku, vraj kvôli českej vláde

Ilustračné foto: TASR/Pavel Neubauer

Evakuácia vlakovej súpravy sa týkala približne 90 pasažierov, medzi ktorými boli mnohí cudzinci.

Praha 24. apríla (TASR) - Pasažieri medzinárodného rýchliku F.A.Gerstner, premávajúceho medzi Prahou a rakúskym Linzom, museli dnes v Benešove opustiť vagóny pre bombovú hrozbu zatiaľ neznámeho anonyma.

Ten v ručne písanom liste informoval, že v súprave je umiestnená bomba, čo dočasne, asi na 30 minút, zastavilo železničnú dopravu na úseku medzi Prahou a Českými Budějovicami.

Alarmovaní pyrotechnici nič podozrivého vo vlaku však nenašli a tak cestujúci mohli pokračovať ďalej, tentoraz však preventívne v sprievode príslušníkov policajného zboru.

Ako ďalej vyplýva z informácií internetového serveru idnes.cz, list s bombovou hrozbou doručili na železničnú stanicu v Příbrame. Autor, po ktorom pátra polícia, ho podpísal slovami: S pozdravom študenti, je to kvôli vláde.

Evakuácia vlakovej súpravy sa týkala približne 90 pasažierov, medzi ktorými boli mnohí cudzinci. Súčasne bezpečnostné zložky vyprázdnili aj železničnú stanicu v Benešove. Pyrotechnici potom vagóny prehľadali na vedľajšej koľaji vo vzdialenosti asi dvoch kilometrov od stanice.