Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Archeológovia objavili kosti približne 60 mamutov

Ilustračné foto. Foto: TASR/TANJUG

Pozostatky mamutov objavili v okolí vojenskej leteckej základne Santa Lucía vzdialenej približne 45 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Mexiko.

Mexiko 22. mája (TASR) - Archeológovia objavili kosti približne 60 mamutov v oblasti severozápadne od mexického hlavného mesta Mexiko, informovala agentúra AP.

Archeológ Pedro Sánchez Nava z mexického Národného ústavu pre antropológiu a históriu (INAH) povedal, že ide o "jeden z najvýznamnejších objavov tohto typu" v krajine, uviedol na svojej webovej stránke časopis National Geographic.

Pozostatky mamutov objavili v okolí vojenskej leteckej základne Santa Lucía vzdialenej približne 45 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Mexiko. Na tomto mieste prebieha výstavba nového medzinárodného letiska.

Minulý rok v tejto oblasti objavili dve jamy vyhĺbené ľuďmi pred 15.000 rokmi, ktoré podľa AP zrejme slúžili ako pasce pri love mamutov, súdiac podľa početných kostných nálezov. Oba objavy ukazujú, že táto oblasť, kde sa v praveku nachádzalo jazero, bola vyhľadávaná stádami mamutov.