Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Na argentínskeho kardinála Bergoglia si vsadili iba desiatky ľudí

Nový pápež František. Foto: TASR/AP

Úspešní tipujúci podľa informácií jednej zo stávkových kancelárií tvorili v danom prípade iba asi percento z ľudí, ktorí sa pokúsili uhádnuť budúceho pápeža.

Praha 14. marca (TASR) - Argentínsky kardinál Jorge Mario Bergoglio (76) nepatril pred konkláve, z ktorej práve on vzišiel ako nový pápež František, medzi favoritov voľby hlavy katolíckej cirkvi.
Napriek tomu sa aj v českých stávkových kanceláriách našlo niekoľko ľudí, ktorí vsadili na jeho víťazstvo a ktorí sa teraz vzhľadom na vysoké kurzy môžu tešiť z veľmi solídnych výhier.

Celkovo však stávkové kancelárie na pápežovej voľbe vzhľadom na prekvapujúci výsledok z konkláve určite neprerobili.

Úspešní tipujúci podľa informácií jednej zo stávkových kancelárií tvorili v danom prípade iba asi percento z ľudí, ktorí sa pokúsili uhádnuť budúceho pápeža. České médiá spomínajú ženu, ktorá sa pri vklade 777 Kč môže tešiť z výhry 38.850 Kč alebo muža, ktorý vsadil na Bergoglia 200 Kč a vyhral 10.000 Kč.

Tieto čísla už naznačujú, že kurz na víťazstvo šéfa arcidiecézy v Buenos Aires pri rozhodovaní členov kardinálskeho zboru o novom pápežovi činil 1:50, neskôr ho zredukovali na 1:25.

Aj tak však platí, že na Argentínčana, ktorý bol v prognózach i v kurzoch stávkových kancelárií pred konkláve v tieni svojho o takmer sedem rokov mladšieho krajana Leonarda Sandriho, si vsadilo v ČR iba niekoľko desiatok ľudí. Bergogliovo meno nefigurovalo ani v takmer žiadnej z renomovaných stávkových kancelárií v iných štátoch medzi desiatkou kardinálov, ktorým sa dávali najväčšie šance na úspech.