Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Argentínu postihol rozsiahly výpadok prúdu

Ľudia čakajú na obnovenie vlakovej dopravy v dôsledku výpadku prúdu na stanici Constitucion v argentínskom Buenos Aires 1. marca 2023. Foto: TASR/AP

Správy o prvých výpadkoch dodávok elektriny prichádzali okolo 16.00 h. Semafory boli mimo prevádzky a stanice metra sa ocitli v úplnej tme.

Buenos Aires 2. marca (TASR) - Niekoľko argentínskych provincií postihol v stredu rozsiahly výpadok prúdu, ktorý uvrhol milióny ľudí na najmenej dve hodiny do tmy. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

V hlavnom meste Bunos Aires sa osvetlenie v metre opäť rozsvietilo približne o 18.00 h miestneho času (22.00 h SEČ). Správy o prvých výpadkoch dodávok elektriny prichádzali okolo 16.00 h. Semafory boli mimo prevádzky a stanice metra sa ocitli v úplnej tme.

Argentínsky námestník energetiky Santiago Yanotti uviedol, že dopyt po energiách prudko vzrástol v dôsledku vysokých teplôt. V Buenos Aires bolo v stredu 36 stupňov Celzia.

Predpokladá sa, že výpadok prúdu spôsobil požiar na poli v blízkosti vysokonapäťových vedení pripojených k jadrovej elektrárni Atucha 1, dodal Yanotti.

Počet postihnutých domácností úrady nezverejnili. Vládny zdroj však pre agentúru AFP potvrdil, že výpadky v dodávkach elektriny zaznamenali provincie Córdoba, Santa Fe, Mendoza a Buenos Aires.