Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

AstraZeneca aj Johnson obhajujú účinnosť vakcíny u ľudí nad 65 rokov

Na archívnej snímke logo britsko-švédskeju farmaceutickej firmy AstraZeneca.. Foto: TASR/AP

Ich reakcie sa objavili po tom, ako nemecká komisia pre očkovanie odporučila, aby sa vakcína vyvinutá spoločnosťou AstraZeneca podávala len osobám vo veku od 18 do 65 rokov.

Londýn 28. januára (TASR) - Farmaceutická spoločnosť AstraZeneca a britský premiér Boris Johnson vo štvrtok obhajovali účinnosť vakcíny proti vírusovému ochoreniu COVID-19 po tom, ako nemecké regulačné orgány vyhlásili, že by sa nemala podať ľuďom starším ako 65 rokov.

Hovorca tejto britskej farmaceutickej firmy uviedol, že najnovšie údaje z klinických skúšok vakcíny vyvinutej spoločne s Oxfordskou univerzitou "podporujú (jej) účinnosť vo vekovej skupine nad 65 rokov".

Premiér Johnson tiež vyjadril podporu vakcíne z produkcie spoločnosti AstraZeneca, dodala agentúra AFP.

Ich reakcie sa objavili po tom, ako nemecká komisia pre očkovanie odporučila, aby sa vakcína vyvinutá spoločnosťou AstraZeneca v spolupráci s Oxfordskou univerzitou podávala len osobám vo veku od 18 do 65 rokov.

V stanovisku komisie sa špecifikuje, že "údaje, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii, sú nedostatočné na vyhodnotenie účinnosti vakcín" pre osoby staršie ako 65 rokov.