Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Attal: Zvyšujeme úroveň teroristickej hrozby na najvyšší stupeň

Na archívnej snímke Gabriel Attal. Foto: TASR/AP

Zvýšenie úrovne teroristickej hrozby umožňuje francúzskym úradom prijať mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Paríž 24. marca (TASR) - Francúzsko v reakcii na útok v koncertnej sále na predmestí Moskvy zvyšuje úroveň bezpečnostnej pohotovosti v krajine na najvyšší stupeň. Oznámil to v nedeľu francúzsky premiér Gabriel Attal, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Francúzska vláda sa rozhodla vyhlásiť najvyšší stupeň bezpečnostného plánu Vigipirate aj vzhľadom na to, že sa k útoku na predmestí Moskvy prihlásila stredoázijská odnož teroristickej organizácie Islamský štát, uviedol Attal po stretnutí s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a vysokopostavenými bezpečnostnými predstaviteľmi.

Útočníci vnikli do budovy Crocus City Hall v meste Krasnogorsk v piatok večer. Spustili tam streľbu na divákov a následne založili požiar. Útok si vyžiadal najmenej 137 obetí. Ďalších vyše 180 osôb utrpelo zranenia, 40 z nich je stále v kritickom stave.

Zvýšenie úrovne teroristickej hrozby umožňuje francúzskym úradom prijať mimoriadne bezpečnostné opatrenia, ako sú posilnené hliadky armády na verejných miestach, napríklad na železničných staniciach či letiskách, vysvetľuje Reuters.