Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Nový Južný Wales uvoľní ďalšie opatrenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na svadbách bude môcť byť v tomto austrálskom štáte až 300 ľudí.

Sydney 19. októbra (TASR) – Úrady v Novom Južnom Walese, najľudnatejšom štáte Austrálie, v pondelok oznámili, že v súvislosti s klesajúcim počtom prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 uvoľnia ďalšie opatrenia v oblasti kontaktov medzi osobami. Informáciu priniesla agentúra DPA.

Od piatka sa vo vonkajších priestoroch bude môcť zhromažďovať až 30 osôb, oznámila premiérka Nového Južného Walesu Gladys Berejiklianová. Doteraz boli zhromaždenia obmedzené na 20 ľudí.

V reštauráciách bude môcť za jedným stolom sedieť až 30 ľudí. Predchádzajúce opatrenia povoľovali najviac 10 zákazníkov za jedným stolom.

Od decembra sa na svadbách môže zúčastniť až 300 osôb, počas svadby však musia sedieť na určených miestach, pričom tancovať môžu len novomanželia a družba.

Zdravotné úrady v Novom Južnom Walese za uplynulých 24 hodín v štáte nezaznamenali žiadne nové prípady ochorenia COVID-19, píše DPA. Susedný štát Viktória taktiež v nedeľu oznámil uvoľňovanie opatrení.

Od pondelka budú môcť obyvatelia mesta Melbourne navštíviť kaderníctva, venovať sa pohybovým aktivitám vo vonkajších priestoroch a cestovať do vzdialenosti 25 kilometrov od miesta bydliska.

V Austrálii je v súčasnosti na jednotke intenzívnej starostlivosti s ochorením COVID-19 umiestnená len jedna osoba a celkovo 16 ľudí je v súvislosti s týmto ochorením hospitalizovaných, píše DPA s odvolaním sa na zdravotnícke úrady. V spojitosti s COVID-19 zomrelo v Austrálii od začiatku pandémie 905 ľudí a u viac ako 27 000 potvrdili nákazu koronavírusom.