Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri pobreží Gold Coast zabíjal žralok: Muž na surfe nemal šancu

Ilustračné foto.. Foto: TASR/AP

Útoky žralokov pri pobreží mesta Gold Coast, ktoré je značne obľúbené najmä u surferov a potápačov, sú ojedinelé.

Sydney 8. septembra (TASR) - Po útoku žraloka, ku ktorému došlo v utorok pri pobreží austrálskeho mesta Gold Coast v štáte Queensland, zahynul jeden človek. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na záchranárske zdroje.

Muž-šesťdesiatnik napriek ošetreniu podľahol rozsiahlym zraneniam nôh, ktoré mu spôsobil žralok v pobrežných vodách pláže Greenmount Beach ležiacej v Coolangatte - predmestí Gold Coastu.

"Muž bol po úsilí záchranárov, žiaľ, vyhlásený za mŕtveho," uviedol hovorca záchrannej zdravotníckej služby Queenslandu. Predpokladá sa, že muž sa v čase útoku surfoval.

Pláž Greenmount Beach, ktorá sa nachádza neďaleko hraníc austrálskeho štátu Nový Južný Wales, je proti žralokom chránená bezpečnostnými sieťami, napísali miestne médiá.

Útoky žralokov pri pobreží mesta Gold Coast, ktoré je značne obľúbené najmä u surferov a potápačov, sú však ojedinelé. Naposledy tam na pláži Mermaid Beach došlo k útoku žraloka na človeka v roku 2012, napadnutý muž prežil.

Utorkový incident je už siedmym smrteľným prípadom útoku žraloka v austrálskych vodách v tomto roku, uvádzajú príslušné úrady. Vážne zranenia utrpelo ďalších šesť ľudí; rok 2020 preto patrí k štatisticky k najhorším v danom ohľade.