Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Austrálsky štát Viktória opäť zavádza epidemiologické opatrenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Viktória v piatok už štvrtý deň po sebe zaznamenala dvojciferný nárast počtu prípadov.

Melbourne 20. júna (TASR) - Austrálsky štát Viktória opäť zavedie od pondelka niektoré epidemiologické opatrenia v dôsledku nárastu počtu nových prípadov nákazy koronavírusom, informovala v sobotu agentúra AP.

Viktória v piatok už štvrtý deň po sebe zaznamenala dvojciferný nárast počtu prípadov. V piatok ich v priebehu uplynulých 24 hodín pribudlo 25.

Počet hostí na návšteve v domácnosti bude od pondelka obmedzený na piatich. Na vonkajších podujatiach sa bude môcť zúčastniť najviac desať ľudí. Opatrenie bude platiť do polnoci 12. júla.

Plánované uvoľnenie obmedzení pre kaviarne, reštaurácie a kluby sa posúva o tri týždne. Maximálny počet hostí v týchto typoch podnikov sa mal zvýšiť z 20 na 50, uviedol premiér Viktórie Daniel Andrews.

Viac ako polovica nových prípadov, ktoré Viktória zaznamenala, pochádza z prenosu koronavírusu medzi jednotlivými rodinami.

Viktória dosiaľ eviduje takmer 1800 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, a 19 úmrtí. Celkovo Austrália hlási 7411 prípadov a 102 obetí koronavírusovej pandémie.