Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Auto Talibanu zasiahla bomba, hlásia najmenej jedného zraneného

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa predstaviteľa nemocnice v provinčnej metropole Džalalabad usmrtila bomba jedného bojovníka Talibanu a zranenia utrpelo ďalších sedem osôb vrátane štyroch civilistov.

Kábul 25. septembra (TASR) - Najmenej jedna osoba utrpela zranenia v hlavnom meste východoafganskej provincie Nangarhár, kde v sobotu došlo k výbuchu bomby nastraženej na okraji cesty. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa militantného hnutia Taliban.

Hovorca Talibanu spresnil, že zranenou osobu je pracovník miestnej samosprávy. Podľa predstaviteľa nemocnice v provinčnej metropole Džalalabad usmrtila bomba jedného bojovníka Talibanu a zranenia utrpelo ďalších sedem osôb vrátane štyroch civilistov.

K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil. Zodpovednosť za podobný útok v Džalalabade z minulého týždňa, pri ktorom prišlo o život 12 ľudí, však priznala regionálna odnož teroristickej organizácie Islamský štát (IS) sídliaca vo východnom Afganistane. IS stojí i za bombovým útokom na kábulskom letisku, ktorý si počas augustových evakuácií vyžiadal životy 169 Afgancov a 13 členov americkej armády.