Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Babišov právnik požiadal o zastavenie stíhania v kauze Čapí hnízdo

Andrej Babiš, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Českému premiérovi hrozí v kauze pätdesiatmiliónovej dotácie na výstavbu multifunkčného areálu Čapí hnízdo v stredných Čechách až desaťročný trest väzenia.

Praha 6. júna (TASR) - Právnik českého premiéra a šéfa hnutia ÁNO Andreja Babiša vo štvrtok osobne odovzdal v sídle Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe návrh na zastavenie jeho trestného stíhania v kauze Čapí hniezdo. Českému denníku Právo to potvrdil samotný advokát Michael Bartončík.

"Navrhujeme zastaviť stíhanie môjho klienta z toho dôvodu, že skutok, z ktorého je obvinený, nie je podľa nášho názoru trestným činom," povedal pre Právo Bartončík. Ten zastupuje v kauze Čapí hnízdo aj obvinenú Babišovu manželku Moniku i premiérovu dcéru z prvého manželstva Adrianu Bobekovú.

"Návrhy na zastavenie ich trestného stíhania pošlem na zastupiteľstvo do konca týždňa," dodal Bartončík s tým, že text, ktorý sa týka samotného Babiša, je veľmi obsiahly a má 35 strán.

Českému premiérovi hrozí v kauze pätdesiatmiliónovej dotácie na výstavbu multifunkčného areálu Čapí hnízdo v stredných Čechách až desaťročný trest väzenia za dotačný podvod a poškodenie finančných záujmov Európskej únie.

Policajti navrhli Babiša a ďalších obvinených v kauze Čapí hnízdo obžalovať 17. apríla. Všetci od začiatku akékoľvek nezákonnosti odmietajú.