Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Babišova firma Hartenberg kupuje väčšinový podiel v Astratexe

Na archívnej snímke Andrej Babiš Foto: TASR/AP

Astratex je najväčším stredoeurópskym internetovým predajcom podprseniek. Je jednotkou v on-line predaji v Česku, na Slovensku, v Poľsku a Rumunsku.

Praha 3. apríla (TASR) - Podnikanie Andreja Babiša vstupuje do nečakaného odvetvia. Za niekoľko stoviek miliónov českých korún kupuje cez firmu Hartenberg 51-% podiel v spoločnosti Astratex, ktorá prevádzkuje tretiu najnavštevovanejšiu európsku stránku ponúkajúcu spodnú bielizeň, uviedol portál českých Hospodárskych novín (HN). Navštevovanejšie sú len Hunkemöller a Victoria's Secret.

Podpísanie dohody o kúpe 51-% podielu v Astratexe pre HN potvrdil šéf investičnej spoločnosti Hartenberg Jozef Janov, ktorý pre Babiša kupuje a riadi firmy, ktoré nepatria pod skupinu Agrofert. Cenu neprezradil, ale podľa HN by sa mala pohybovať na úrovni stoviek miliónov českých korún.

Astratex je najväčším stredoeurópskym internetovým predajcom podprseniek. Je jednotkou v on-line predaji v Česku, na Slovensku, v Poľsku a Rumunsku. Prednedávnom firma vstúpila na trhy v Maďarsku, Bulharsku a Rakúsku.