Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Baerbocková: Skupina G7 musí reagovať na iránsky útok na Izrael

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková s novinármi počas stretnutia ministrov zahraničných vecí G7 na ostrove Capri v Taliansku 18. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Upresnila však, že v regióne nesmie dôjsť k ďalšej eskalácii, ktorá by bola pre jeho obyvateľov osudná.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Capri 18. apríla (TASR) - Skupina G7 musí reagovať na útok Iránu na Izrael, vyhlásila vo štvrtok nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. Dodala, že o príslušných opatreniach diskutuje so svojimi rezortnými partnermi na stretnutí ministrov zahraničných vecí G7 v Taliansku, píše TASR podľa agentúr AFP a DPA.

"O ďalších opatreniach diskutujeme aj tu na zasadnutí G7, pretože na tento bezprecedentný incident je samozrejme potrebné reagovať," uviedla Baerbocková. Upresnila však, že v regióne nesmie dôjsť k ďalšej eskalácii, ktorá by bola pre jeho obyvateľov osudná.

Vôbec prvý priamy raketový a dronový útok Iránu na Izrael sa odohral v noci na nedeľu. Bol reakciou na nálet na iránsky konzulát v sýrskej metropole Damask z 1. apríla, zodpovednosť za ktorý sa pripisuje Izraelu. Ten sa k nemu neprihlásil, ale ani ho nepoprel.