Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Útok na policajný autobus v Bahrajne si vyžiadal mŕtveho a 8 zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa údajov ministerstva išlo o teroristický čin, ktorého páchatelia použili podomácky vyrobené bomby odpálené na diaľku.

Manáma 28. októbra (TASR) - Jeden policajt zahynul a ôsmi ďalší utrpeli zranenia pri útoku na policajný autobus, ku ktorému došlo pri bahrajnskom hlavnom meste Manáma. Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na piatkové vyhlásenie bahrajnského ministerstva vnútra.

Podľa údajov ministerstva išlo o teroristický čin, ktorého páchatelia použili podomácky vyrobené bomby odpálené na diaľku. Na záberoch z miesta útoku vidieť autobus zasiahnutý mnohými šrapnelmi. Zranenia policajtov boli opísané ako "stredného až vážneho" rozsahu.

Násilie v Bahrajne - malom ostrovnom kráľovstve v Perzskom zálive - je na vzostupe od roku 2011, keď vypukli na jeho území masové protesty pod vedením miestnej väčšiny šiitov, ktorí požadovali reformy od sunnitskej vládnucej rodiny. Bahrajnská vláda odmieta, že by diskriminovala šiitov, a obviňuje šiitský Irán z podnecovania k nepokojom v Bahrajne.