Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

NEZVESTNÍ TURISTI: Na Bali pátrajú po dvoch ľuďoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Stále ich hľadáme. Prší, je silný vietor a morská hladina je vysoká, povedal novinárom jeden zo záchranárov.

Jakarta 6. januára (TASR) - Záchranári na indonézskom ostrove Bali pátrajú po dvoch turistoch z Nemecka a Rakúska, ktorí vyplávali na more, aby zachránili svojho známeho, takisto turistu. Napísala o tom v piatok agentúra DPA d odvolaním sa na oznámenie miestnych záchranárov.

Obaja turisti vyplávali v utorok z Diamantovej pláže na ostrove Nusa Penida pri Bali, unášaní prúdom vody. Nusa Penida je obľúbeným miestom na kúpanie i potápanie sa v mori.

"Stále ich hľadáme. Prší, je silný vietor a morská hladina je vysoká," povedal novinárom jeden zo záchranárov. Turista, ktorého sa nemeckí a rakúski turisti vybrali hľadať, je však už v bezpečí, dodal záchranár.

V utorok sa na trase medzi Nusa Penidou a Bali prederavil a potopil čln vezúci 28 zahraničných turistov, avšak všetci na jeho palube túto nehodu prežili. Turisti si stačili obliecť záchranné vesty a v panike poskákali do vody.

V nedeľu minulý týždeň sa v tej istej oblasti utopil jeden malajzijský turista, takisto sa pokúšajúci zachrániť blízku osobu.