Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Pád fabriky v Bangladéši má už vyše 600 obetí

Žena si zakrýva nos, aby necítila pach tiel, ktoré sú v márnici po tom, čo ich vytiahli spod trosiek spadnutej budovy v Bangladéši. Foto: TASR/AP Photo

Podľa bangladéšskej polície vytiahli z trosiek budovy už najmenej 610 tiel. Od stredy tohto týždňa objavili v sutinách vyše 200 mŕtvol.

Dháka 5. mája (TASR) - Počet obetí nedávno zrútenej budovy v bangladéšskej metropole Dháka presiahol dnes 600, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

Podľa bangladéšskej polície vytiahli z trosiek budovy už najmenej 610 tiel. Od stredy tohto týždňa objavili v sutinách vyše 200 mŕtvol. Úrady vtedy oznámili, že nezvestných je už len 149 ľudí, píše AP.

Osemposchodová budova v meste Savar pri metropole Dháka sa zrútila 24. apríla. Na horných piatich poschodiach budovy Rana Plaza sídlilo päť textilných závodov. Toto nešťastie je najhorším, aké doposiaľ postihlo odevný priemysel v Bangladéši. Továrne v Savare zásobujú maloobchodníkov po celom svete vrátane Západu.

Bangladéšsky odevný priemysel bol v roku 2011 tretím najväčším na svete, po Číne a Taliansku, a v ostatnom desaťročí sa prudko rozvíjal.