Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Počet obetí potopeného bangladéšskeho trajektu stúpol na 34

Záchranári vyťahujú telá z potopeného riečneho trajektu na rieke Šitalokcha, približne 30 kilometrov južne od Dháky 5. apríla 2021. Foto: TASR/AP

Trajekt bol v čase kolízie plný ľudí, ktorí sa presúvali po krajine pred zavedením sedemdňového celoštátneho lockdownu.

Dháka 6. apríla (TASR) - Na najmenej 34 sa zvýšil počet obetí na životoch, ktoré si vyžiadalo nedeľňajšie potopenie riečneho trajektu neďaleko bangladéšskej metropoly Dháka. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojších úradov o tom v utorok informovala agentúra AFP po tom, ako záchranári našli ďalších šesť tiel.

K nehode došlo na rieke Šitalokcha, približne 30 kilometrov južne od Dháky, keď do trajektu na prepravu osôb narazilo nákladné plavidlo. Na palube trajektu sa nachádzalo viac ako 50 cestujúcich.

V pondelok objavili záchranári 21 ďalších mŕtvych tiel po tom, čo dvojposchodový trajekt vytiahli po 18 hodinách na breh. Záchranárske práce boli na niekoľko hodín pozastavené pre silnú búrku, ktorá sa rozpútala po nehode.

Pod tlakom rodín ľudí, ktorí sú stále nezvestní, záchranári v pondelok neskoro večer pokračovali v pátracej operácii pomocou vrtuľníkov. Podľa tamojších úradov sú naďalej nezvestné najmenej dve osoby.

Trajekt bol v čase kolízie plný ľudí, ktorí sa presúvali po krajine pred zavedením sedemdňového celoštátneho lockdownu. Ten vstúpil do platnosti v pondelok. V krajine na týždeň pozastavili všetky druhy dopravy, zatvorili obchody a zaviedli nočný zákaz vychádzania.