Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Požiar v továrni na plasty si vyžiadal najmenej osem mŕtvych

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa lekárov je 24 pracovníkov v kritickom stave. Mnohí z nich sa nadýchali výparov alebo utrpeli popáleniny na polovici tela.

Dháka 12. decembra (TASR) - Osem ľudí prišlo o život a najmenej 24 ďalších utrpelo vážne zranenia po tom, ako nelegálnu továreň na plasty na predmestí bangladéšskeho hlavného mesta Dháka zasiahol rozsiahly požiar. Informovala o tom vo štvrtok miestna polícia, píše agentúra DPA.

Požiar vypukol v stredu popoludní a rýchlo sa rozšíril po prízemí továrne.

"Jedna osoba uhorela priamo na mieste, 33 robotníkov utrpelo vážne popáleniny. Sedem z nich neskôr zomrelo v univerzitnej nemocnici v Dháke," povedal pre AFP šéf miestnej polície.

Továreň bola v prevádzke nelegálne, dodal. S plameňmi bojovali tri hodiny desiatky hasičov, kým sa podarilo požiar dostať pod kontrolu.

Podľa lekárov je 24 pracovníkov v kritickom stave. Mnohí z nich sa nadýchali výparov alebo utrpeli popáleniny na polovici tela. Počet obetí sa tak pravdepodobne zvýši.

Požiare vo fabrikách v Bangladéši sú pomerne bežné v dôsledku nerešpektovanie bezpečnostných predpisov, obzvlášť v zimných mesiacoch, dodáva AFP.