Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Barcelona a Madrid znovu otvoria nočné kluby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Madridské nočné kluby môžu sprístupniť tanečnú zónu iba vonku a môžu zostať otvorené do tretej v noci. Rovnako budú zavedené kapacitné limity.

Madrid 21. júna (TASR) - V niektorých častiach Španielska vrátane metropoly Madrid či druhého najväčšieho mesta Barcelona sa znovu otvoria nočné kluby, keďže počet prípadov infekcie novým druhom koronavírusu klesá. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Španielska vláda vlani v auguste z dôvodu stúpajúcej bilancie infekcií nariadila uzatvorenie nočných klubov v celej krajine. V regiónoch s nízkym počtom prípadov sa teraz budú môcť opätovne otvoriť. V platnosti však zostanú niektoré obmedzenia vrátane kapacitných limitov a zmeny otváracích hodín.

V regióne Katalánsko na severovýchode krajiny, kde leží aj Barcelona, budú môcť nočné kluby privítať iba 50 percent návštevníkov a otvorené budú môcť byť do pol štvrtej v noci. Návštevníci budú musieť mať na tanečnom parkete rúška.

V celom Katalánsku sa môže vo vnútorných priestoroch zhromaždiť maximálne šesť ľudí a v exteriéri nanajvýš desať, uviedla regionálna vláda.

Madridské nočné kluby môžu sprístupniť tanečnú zónu iba vonku a môžu zostať otvorené do tretej v noci. Rovnako budú zavedené kapacitné limity. Na Baleárskych ostrovoch (Ibiza, Malorka, Menorka, Formentera), ktoré sú známe svojím rušným spoločenským životom, však nočné kluby zostanú naďalej zatvorené.

Španielsko v sobotu zruší povinnosť nosiť rúško vo vonkajších priestoroch, pretože vďaka prebiehajúcej vakcinácii klesla miera infekcií v krajine.

Plne zaočkovaný proti covidu je takmer jeden z troch Španielov, konkrétne 29 percent populácie, pričom najmenej jednu dávku očkovacej látky dostalo už 48 percent obyvateľov.