Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Basurin: Kyjev rozmiestňuje raketové systémy neďaleko kontaktnej línie

Ukrajinskí vojaci na obrnenom bojovom vozidle počas cvičenia v rámci Operácie spoločných síl v kontrolovanom priestore v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny vo štvrtok 10. februára 2022. Foto: TASR/AP

Rozviedka DĽR taktiež potvrdila prítomnosť britských a poľských žoldnierov v blízkosti obcí Šyrokyne a Popasna.

Doneck 11. februára (TASR) - Ukrajina rozmiestňuje viacero odpaľovacích raketových systémov necelých 30 kilometrov od kontaktnej línie v Donbase, oznámil v piatok zástupca náčelníka tzv. ľudových milícií samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin.

Podľa agentúry TASS Basurin nepochybuje, že "ak vypuknú nepriateľské akcie, velenie ukrajinských ozbrojených síl spustí masívne útoky nielen na frontové pozície ľudových milícií, ale pokúsi sa zničiť aj kľúčové objekty civilnej infraštruktúry v republike".

Basurin ďalej uviedol, že ukrajinské ozbrojené sily rozmiestnili v Donbase protivzdušné systémy S-300 s cieľom pripraviť sa na útočné operácie. "Prápor raketových systémov zem-vzduch S-300 160. raketovej brigády protivzdušnej obrany bol presunutý z Odeskej oblasti na letisko Kramatorsk, aby chránil veliteľské stredisko Operácie spoločných síl," spresnil Basurin.

Pokračoval, že rozviedka DĽR potvrdila prítomnosť britských a poľských žoldnierov v blízkosti obcí Šyrokyne a Popasna. "Ich prítomnosť v Donbase potvrdzujú aj informácie z otvorených zdrojov," dodal.