Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Pri Belehrade sa zrútil vrtuľník, zahynulo sedem ľudí vrátane bábätka

Srbskí armádni vojaci prichádzajú na miesto pádu helikoptéry v okolí Belehradu 14. marca 2015. Foto: TASR/AP

Vrtuľník ruskej výroby transportoval bábätko v kritickom stave z mesta Novi Pazar, ležiaceho na juhozápade krajiny.

Belehrad 14. marca (TASR) - Srbský vojenský vrtuľník so siedmimi osobami na palube, vrátane chorého bábätka, havaroval dnes ráno na predmestí metropoly Belehrad. Informovalo o tom ministerstvo obrany, ktoré citovala agentúra DPA.

Vrtuľník ruskej výroby typu Mil Mi-17 transportoval bábätko v kritickom stave z mesta Novi Pazar, ležiaceho na juhozápade krajiny. Stroj údajne nedokázal pristáť kvôli nepriaznivému počasiu a krúžil okolo hlavného mesta, kým sa nezrútil.

Podľa nepotvrdených správ všetky osoby na palube - štyria členovia posádky, dvaja lekári i dieťa - zahynuli.

Agentúra Reuters uvádza, že k incidentu došlo už v piatok večer, približne o 22.30 h SEČ, pričom vrtuľník sa zrútil kvôli hustej hmle "v širšej oblasti" hlavného belehradského letiska.

Armádny vrtuľník bol privolaný na prevoz dieťaťa s dýchacími problémami na liečbu do Belehradu, pretože sanitku, ktorá ho pôvodne viezla do nemocnice, zablokoval zosuv pôdy, informovala stanica B92.

"Kontrolná veža stratila kontakt s vrtuľníkom o 22.31," uviedla zmienená stanica s tým, že bližšie detaily o tomto incidente oznámia príslušné orgány na tlačovej konferencii.