Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Belgicko v polovici augusta hlási spomalenie pandémie koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V období od 9. do 15. augusta bolo zistených v priemere 1706 nových prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2 denne.

Brusel 19. augusta (TASR) - Pandémia koronavírusu sa v prvej polovici augusta v Belgicku spomalila a počet nových infekcií klesá. Informuje o tom v piatok spravodajca TASR s odvolaním sa na pravidelnú týždennú správu inštitútu pre verejné zdravie Sciensano sprostredkovanú belgickými médiami.

V období od 9. do 15. augusta bolo zistených v priemere 1706 nových prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2 denne. Ide o 32-percentný pokles infekčnosti v porovnaní s predchádzajúcim týždňom.

Tzv. reprodukčné číslo vírusu sa v sledovanom období ustálilo na hodnote 0,91. Keď je menšie ako jeden, epidémia má tendenciu spomaľovať.

V uvedenom týždni sa v priemere vykonalo denne takmer 7900 testov s pozitivitou 25,4 percenta.

Medzi 12. a 18. augustom zaznamenaných v priemere 87 hospitalizácií osôb s ochorením COVID-19 denne, čo je o 12 percent menej ako v predchádzajúcom období. V piatok ráno úrady evidovali v nemocniciach 1183 ľudí pozitívnych na nový koronavírus, z toho 88 pacientov bolo liečených na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

V uvedenom období bola priemerná denná úmrtnosť 9,7, čo je rovnaký stav, ako v predchádzajúcom týždni. Od začiatku pandémie koronavírusu v Belgicku zomrelo 32.436 ľudí.



(spravodajca TASR Jaromír Novak)