Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Belgicko zatvára hranice, vpustí iba nevyhnutných pre chod krajiny

Pasažier sedí v prázdnom autobuse z dôvodu šíriaceho sa koronavírusu v centre Bruselu 18. marca 2020, archívna foto. Foto: TASR/AP

Belgičania, ktorí sa stále nachádzajú v zahraničí, sa budú môcť vrátiť domov, ale ostatní cestujúci budú potrebovať oficiálny doklad dokazujúci, že ich cesta je nevyhnutná pre kľúčové služby

Brusel 20. marca (TASR) - Belgicko sa stalo v piatok najnovšou európskou krajinou, ktorá zatvára hranice, aby zastavila šírenie nového koronavírusu. Belgicko ich zatvára pre všetkých okrem nákladnej dopravy a cestujúcich, ktorí vykonávajú základné, nevyhnutné pracovné úlohy. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Belgický minister vnútra Pieter De Crem uviedol, že rozhodnutie urobili po rozhovoroch so susednými krajinami - Britániou, Francúzskom, Nemeckom, Luxemburskom a Holandskom.

Belgičania, ktorí sa stále nachádzajú v zahraničí, sa budú môcť vrátiť domov, ale ostatní cestujúci budú potrebovať oficiálny doklad dokazujúci, že ich cesta je nevyhnutná pre kľúčové služby ako napríklad národná bezpečnosť, zdravotná starostlivosť alebo práca pre Európsku úniu.