Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Belgicko zavádza prísnejšie obmedzenia spoločenského života

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V súlade s najnovšími obmedzeniami, sa budú musieť vianočné trhy, bary, reštaurácie, a ďalšie podobné zariadenia vrátane kultúrnych podujatí zatvárať o 23.00 h.

Brusel 26. novembra (TASR) - Belgická vláda zaviedla v piatok nové epidemiologické obmedzenia, ktoré budú platiť nasledovné tri týždne. V snahe obmedziť medziľudské kontakty, predísť ďalšiemu šíreniu nákazy a dostať tak pod kontrolu štvrtú vlnu ochorenia COVID-19 nariadila napríklad skoršie zatváranie barov, či úplne zatvorenie nočných klubov v krajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Sme konfrontovaní so situáciou, ktorá je momentálne ešte horšia, než bol len pred dvoma týždňami najpesimistickejší odhad odborníkov," povedal na tlačovej konferencii belgický premiér Alexander De Croo s tým, že miestne zdravotníctvo je pod čoraz väčším tlakom.
Na archívnej snímke zo 17. novembra 2021 žena s rúškom kráča okolo prázdnej terasy v bruselskej štvrti Marrolles.
Foto: TASR/AP

K sprísneniu opatrení pristúpila vláda len týždeň po tom, ako zaviedla predošlý balík reštrikcií, ktorými rozšírila (na viac miest) povinnosť nosiť rúška a vo väčšom rozsahu nariadila aj prácu z domu.

V súlade s najnovšími obmedzeniami, sa budú musieť vianočné trhy, bary, reštaurácie, a ďalšie podobné zariadenia vrátane kultúrnych podujatí zatvárať o 23.00 h, pričom za jedným stolom bude môcť sedieť maximálne šesť ľudí. Zakázané budú súkromné oslavy a zhromaždenia, s výnimkou svadieb a pohrebov.