Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Berlín sa stal opäť dejiskom "karnevalu kultúr"

Čínski tanečníci počas vystúpenia na Karnevale kultúr v Berlíne 8. júna 2014. FOTO TASR/AP

Pestrý sprievod v berlínskej štvrti Kreuzberg sprevádzali 30-stupňové horúčavy, záchranári museli zasahovať vyše 20-krát.

Berlín 8. júna (TASR) - Státisíce dobre naladených ľudí sa dnes v letnej horúčave v Berlíne zúčastnili na 19. "karnevale kultúr". Tradične nechýbali tóny samby a tentoraz ani kritika majstrovstiev sveta vo futbale, uviedla tlačová agentúra DPA.

Pestrý sprievod v berlínskej štvrti Kreuzberg sprevádzali 30-stupňové horúčavy, záchranári museli zasahovať vyše 20-krát. Na úvod sa predstavila škola samby. Najviac pohľadov pútala tanečníčka vo farbistom kostýme papagája, ktorý mal meter široké krídla.

Organizátori počítali so 700.000 divákmi, vlani sa na podujatie prišlo podľa odhadu pozrieť 800.000 ľudí. Na festivale sa zúčastňuje viac umeleckých skupín ako minulého roku, niektoré odriekli kvôli nákladom.

Brazília bola stredobodom pozornosti aj kvôli futbalovým majstrovstvám. Ženy zo skupiny "Amasonia" upozornili na tému čierno-bielymi kostýmami a s futbalovou loptou na hlavách.

Svojím vystúpením chceli účastníčky kritizovať náklady na majstrovstvá a poukázať na to, že v Brazílii chýbajú peniaze na vzdelávanie a infraštruktúru.