Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Poškodil pamätník holokaustu: Vodič v Berlíne utekal pred políciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vozidlo s troma mužmi narazilo do Pomníka zavraždeným Židom Európy, nachádzajúceho sa neďaleko berlínskej Brandenburskej brány.

Berlín 14. marca (TASR) - K poškodeniu známeho pamätníka obetiam holokaustu v nemeckej metropole Berlín došlo po tom, čo doň v utorok v skorých ranných hodinách narazilo vozidlo unikajúce pred políciou. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

K incidentu došlo podľa policajných zdrojov zhruba o 3:30 h. Vozidlo s troma mužmi narazilo do Pomníka zavraždeným Židom Európy, nachádzajúceho sa neďaleko berlínskej Brandenburskej brány.

Z miesta činu ušli na aute, ale na úteku pred políciou s ním zišli z cesty. Následne sa pokúsili ujsť peši, ale zakrátko ich zadržali policajti.

Miestny denník Berliner Zeitung zverejnil v utorok fotografie havarovaného vozidla i poškodeného betónového bloku, ktorý je súčasťou pamätníka.

Denník spresnil, že polícia chcela spomínané vozidlo spočiatku len skontrolovať, ale ukázalo sa, že má falošné poznávacie značky. Muži sa následne pokúsili o útek, počas ktorého narazili autom do bloku pamätníka.