Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Berlusconi pre výživné označil sudkyne za feministky a komunistky

Silvio Berlusconi Foto: TASR/AP

Rozvodové vyrovnanie pre druhú exmanželku Silvia Berlusconiho je 100.000 eur denne.

Rím 9. januára (TASR) - Taliansky expremiér Silvio Berlusconi obvinil "feministické, komunistické" sudkyne z toho, že mu nariadili platiť denne 200.000 eur v rámci rozvodového vyrovnania po rozpade jeho druhého manželstva. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

Berlusconi povedal v utorok pre súkromnú televíznu stanicu La7, že sa odvolal proti nariadeniu o vyrovnaní s exmanželkou Veronicou Lariovou.

Talianske médiá najprv informovali, že rozvodové vyrovnanie je vo výške 100.000 eur denne. Expremiér však uviedol, že suma - spolu s oneskorenými platbami - je dvojnásobná. Vyhlásil: "Sú to tri sudkyne, feministky a komunistky, jasné? Sú to sudkyne z Milána, ktoré ma prenasledujú od roku 1994."

Lariová podala žiadosť o rozvod v roku 2009 a ako dôvod uviedla Berlusconiho záľubu v mladších ženách. Miliardár a mediálny magnát je v súčasnosti súdený za to, že platil za sex neplnoletej Maročanke a zneužil svoj úrad na zatajenie tejto skutočnosti. Berlusconi aj samotná mladá žena tieto obvinenia odmietajú.