Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Biden mal počas VZ OSN stretnutia s juhokórejským aj japonským lídrom

Americký prezident Joe Biden počas prejavu na 77. Valnom zhromaždení OSN v New Yorku v stredu 21. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Prezidenti USA a Južnej Kórey na stretnutí v New Yorku potvrdili svoj záväzok, že budú posilňovať spojenectvo oboch krajín a úzko spolupracovať "na riešení hrozby, ktorú predstavuje Severná Kórea".

Washington 22. septembra (TASR) - Prezidenti USA a Južnej Kórey v stredu na stretnutí v New Yorku potvrdili svoj záväzok, že budú posilňovať spojenectvo oboch krajín a úzko spolupracovať "na riešení hrozby, ktorú predstavuje Severná Kórea". TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.

Joe Biden a Jun Sok-jol diskutovali aj o spolupráci svojich krajín v širokej škále ďalších záležitostí, vrátane odolnosti dodávateľského reťazca, ekonomickej a energetickej bezpečnosti a zmeny klímy, uviedol Biely dom vo vyhlásení. Obaja lídri sa stretli v rámci Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

Americký prezident Biden rokoval aj s japonským premiérom Fumiom Kišidom. Títo vrcholní politici zdôraznili, že je dôležité posilňovať a modernizovať spojenectvo USA a Japonska v bezpečnostnej oblasti, informoval Biely dom.