Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Biden: Násilie páchané strelnými zbraňami trhá dušu Spojených štátov

Prezident Joe Biden hovorí o streľbe na škole v Nashville počas obchodného samitu SBA Women's Business Summit vo východnej miestnosti Bieleho domu v pondelok 27. marca 2023 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Streľba sa odohrala v pondelok na presbyteriánskej základnej škole pre približne 200 žiakov. Útočníčka zastrelila tri deti a troch dospelých.

Washington 27. marca (TASR) - Americký prezident Joe Biden v pondelok v spojitosti s tragickou streľbou na súkromnej kresťanskej základnej škole v americkom meste Nashville povedal, že násilie páchané strelnými zbraňami v USA "trhá dušu" tejto krajiny. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Streľba sa odohrala v pondelok na presbyteriánskej základnej škole pre približne 200 žiakov. Útočníčka zastrelila tri deti a troch dospelých. Polícia spresnila, že strelkyňou bola 28-ročná žena vyzbrojená dvoma útočnými puškami a pištoľou. Predtým uvádzala, že útočníčka vyzerala ako tínedžerka. Policajti ju pri zásahu zastrelili.


Podľa polície bola strelkyňa bývalou študentkou tejto kresťanskej základnej školy. Motív útoku zatiaľ nie je známy, napísala agentúra AP.

"Je to proste choré," povedal Biden v Bielom dome a ocenil políciu za rýchlu reakciu.

Zároveň vyzval americký Kongres, aby schválil návrh zakazujúci prechovávanie špecifického druhu strelných zbraní, označovaného v USA termínom útočná zbraň (assault weapon). "Trhá to naše komunity, trhá dušu tejto krajiny," dodal.