Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Biden nebude z dôvodu pandémie organizovať predvolebné zhromaždenia

Na snímke demokratický prezidentský kandidát Joe Biden. Foto: TASR/AP

Joe Biden kritizoval Trumpov postup v súvislosti s pandémiou, ktorá si v USA vyžiadala viac ako 125.000 obetí na životoch.

Washington 30. júna (TASR) - Kandidát na nomináciu Demokratickej strany pred americkými prezidentskými voľbami Joe Biden v utorok povedal, že z dôvodu pandémie nového koronavírusu nebude organizovať predvolebné zhromaždenia, informovala agentúra AFP.

Bidenovo rozhodnutie sa tak výrazne líši od postoja úradujúceho prezidenta Donalda Trumpa, píše AFP. Trump, ktorý je kandidátom na nomináciu Republikánskej strany, už zorganizoval zhromaždenie s veľkým počtom účastníkov v meste Tulsa v štáte Oklahoma.

"Toto je myslím najnezvyčajnejšia (predvolebná) kampaň v moderných dejinách," povedal bývalý viceprezident Biden novinárom v americkom štáte Delaware. "Chystám sa dodržiavať odporúčania lekárov - a nie len sám pre seba, ale aj pre celú krajinu - a to znamená, že nebudem organizovať zhromaždenia," povedal ďalej. Dodal, že on sám ešte testy na prítomnosť ochorenia COVID-19 neabsolvoval.

Biden počas svojho vystúpenia kritizoval Trumpov postup v súvislosti s pandémiou, ktorá si v USA vyžiadala viac ako 125.000 obetí na životoch.

Biden bol viceprezidentom USA počas vlády Baracka Obamu v rokoch (2009-2017).

Spojené štáty hlásili v utorok najmenej 42.000 nových prípadov ochorenia COVID-19, čo je najvyšší denný nárast v krajine od začiatku pandémie. Celkový počet potvrdených infikovaných v USA dosiahol na takmer 2,6 milióna. Úmrtnosť na toto ochorenie tam však klesá, uviedla AFP s odvolaním sa na údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa.