Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Biden odcestoval na rodinnú dovolenku do Južnej Karolíny

Prezident Joe Biden hovorí z balkóna Modrej miestnosti Bieleho domu v pondelok 1. augusta 2022 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Biely dom podrobnosti o programe prezidentovej dovolenky nezverejnil a neuviedol ani to, kedy sa vráti naspäť do Washingtonu.

North Charleston 11. augusta (TASR) - Americký prezident Joe Biden odcestoval v stredu z Washingtonu na letnú dovolenku, ktorú strávi s rodinou v štáte Južná Karolína. Očakáva sa, že mimo Washingtonu bude minimálne sedem dní, informovala agentúra AP.

Prezident s manželkou Jill odcestovali z Bieleho domu autom, ktoré ich odviezlo na leteckú základňu neďaleko Washingtonu. Odtiaľ ich prezidentský špeciál Air Force One odviezol do Charlestonu v Južnej Karolíne. Na palube lietadla bol aj prezidentov syn Hunter s manželkou Melissou a synom Beauom.

Bidenovci by mali tráviť dovolenku v Južnej Karolíne na ostrove Kiawah, kde sa nachádza súkromná pláž aj golfové ihrisko. Podľa zistení agentúry AP by tam mali zostať do utorka, a to v dome jedného z rodinných priateľov.

Biely dom podrobnosti o programe prezidentovej dovolenky nezverejnil a neuviedol ani to, kedy sa vráti naspäť do Washingtonu.

Americký prezident nie je ani počas dovolenky úplne oslobodený od povinností spojených s jeho úradom. Naďalej konzultuje potrebné záležitosti so svojimi spolupracovníkmi a dostáva každodenné hlásenia od tajných služieb USA.