Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Biden podpísal vojenskú pomoc Ukrajine za 600 miliónov dolárov

Na archívnej snímke video prezidenta USA Joea Bidena na smartfóne v Moskve v Rusku v piatok 25. februára 2022. Foto: TASR/AP

Biden dal v nariadení ministrovi zahraničných vecí Antonymu Blinkenovi pokyn, aby poskytol okamžitú vojenskú pomoc Ukrajine vo výške 250 miliónov dolárov bez ohľadu na akékoľvek ustanovenie zákona.

Washington 26. februára (TASR) – Americký prezident Joe Biden podpísal dokument o poskytnutí "okamžitej vojenskej pomoci" Ukrajine v hodnote 600 miliónov dolárov. Urobil tak v čase, keď ruské sily v sobotňajších skorých ranných hodinách postupovali ďalej do ukrajinskej metropoly Kyjev, informuje agentúra DPA.

Biden dal v nariadení ministrovi zahraničných vecí USA Antonymu Blinkenovi pokyn, aby poskytol okamžitú vojenskú pomoc Ukrajine vo výške 250 miliónov dolárov "bez ohľadu na akékoľvek ustanovenie zákona".

Ďalších 350 miliónov bolo vyčlenených na "v oblasti obranných produktov a služieb ministerstva obrany (USA) a vojenského vzdelávania a výcviku", uvádza sa podľa AP v nariadení.