Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Biden ponúkol Dudovi pomoc pri vyšetrovaní okolností výbuchu v Poľsku

Na snímke americký prezident Joe Biden vystupuje z lietadla po prílete do kambodžskej metropoly Phnom Pénh 12. novembra 2022. Foto: TASR/AP

V telefonickom hovore, ktorý sa uskutočnil v utorok večer (SEČ), poľský prezident poskytol Bidenovi aktuálne informácie o vyšetrovaní výbuchu.

Washington 16. novembra (TASR) - Americký prezident Joe Biden vyslovil poľskému prezidentovi Andrzejovi Dudovi plnú podporu a pomoc pri vyšetrovaní okolností výbuchu, ku ktorému došlo v utorok na poľskom území hraničiacom s Ukrajinou. Výbuch si vyžiadal dve obete na životoch. Podľa agentúry TASR o tom v stredu informovala agentúra Reuters.

V telefonickom hovore, ktorý sa uskutočnil v utorok večer (SEČ), poľský prezident poskytol Bidenovi aktuálne informácie o vyšetrovaní výbuchu.

Biden zase v rozhovore potvrdil, že Spojené štáty sú oddané princípom NATO.

Americký prezident v noci na stredu hovoril telefonicky aj s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom.

Poľský prezident Duda sa zasa telefonicky spojil s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktorý následne na platforme Twitter informoval: "Vymenili sme si dostupné informácie a objasňujeme všetky fakty... celá Európa a svet musia byť plne chránené pred teroristickým Ruskom."