Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Biden prijal pozvanie od Karola III. na návštevu Spojeného kráľovstva

Prezident Joe Biden si nastavuje mikrofón počas stretnutia s Prezidentskou radou poradcov pre vedu a techniku ​​v Štátnej jedálni Bieleho domu v utorok 4. apríla 2023 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Britský panovník pozval amerického prezidenta na návštevu počas nedávneho telefonátu. Biely dom uviedol, že Biden a Karol III. absolvovali priateľskú konverzáciu.

Washington 6. apríla (TASR) - Americký prezident Joe Biden prijal pozvanie od britského kráľa Karola III. na návštevu Spojeného kráľovstva. V stredu to oznámil Biely dom, informuje TASR na základe správy spravodajskej stanice BBC.

Britský panovník pozval amerického prezidenta na návštevu počas nedávneho telefonátu. Biely dom uviedol, že Biden a Karol III. absolvovali priateľskú konverzáciu, hovorili aj o kráľovej zosnulej matke Alžbete II.

"Prezident ocenil ponuku kráľa a teší sa na túto štátnu návštevu," citovala agentúra Reuters hovorkyňu Bieleho domu Karine Jean-Pierreovú. Táto návšteva sa podľa jej slov uskutoční "čoskoro", presný termín však nešpecifikovala.

Šéf Bieleho domu počas telefonátu potvrdil, že sa nezúčastní na blížiacej sa májovej korunovácii Karola III. Dodal však, že Spojené štáty bude na tejto ceremónii zastupovať prvá dáma USA Jill Bidenová.