Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Biden reagoval na Trumpovu kandidatúru kritikou jeho zlyhaní v úrade

Prezident Joe Biden hovorí na summite OSN o klíme COP27 v piatok 11. novembra 2022 v egyptskom Sharm el-Sheikhu. Foto: TASR/AP

Trump v stredu oficiálne oznámil, že v roku 2024 sa bude opäť uchádzať o úrad prezidenta Spojených štátov.

Nusa Dua 16. novembra (TASR) - Americký prezident Joe Biden v stredu reagoval na oznámenie Donalda Trumpa o ďalšej kandidatúre do Bieleho domu vyhlásením, že tento republikán počas výkonu funkcie "zlyhal" a Ameriku "nechal padnúť". Informovala o tom televízia CNN.

Svoj tvít z indonézskeho ostrova Bali, kde sa práve koná vrcholný summit skupiny G20, Biden doplnil o videokompiláciu, v ktorej sa uvádza, že Trump šéfoval ekonomike pre bohatých, útočil na systém zdravotnej starostlivosti i na práva žien, "maznal sa s extrémistami" a "podnecoval násilný dav", keď sa pokúsil zvrátiť svoju prehru vo voľbách v roku 2020. V týchto voľbách Trumpa porazil práve demokrat Biden.

Trump v stredu oficiálne oznámil, že v roku 2024 sa bude opäť uchádzať o úrad prezidenta Spojených štátov.

"Oznamujem svoju kandidatúru v prezidentských voľbách,“ povedal 76-ročný Trump za búrlivého potlesku aktivistov zhromaždených vo veľkej prijímacej sále svojej luxusnej rezidencie v Mar-a-Lago v štáte Florida.

Sľúbil tiež, že vo voľbách roku 2024 zabráni opätovnému zvoleniu Joea Bidena za prezidenta USA.