Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Biden s koronavírusom na Twitteri napísal, že sa má vynikajúco

Americký prezident Joe Biden, archívne foto. Foto: TASR/AP

Biely dom informoval, že Biden mal vo štvrtok ráno pozitívny test na covid.

Washington 21. júla (TASR) - Americký prezident Joe Biden vo štvrtok na Twitteri napísal, že sa "má vynikajúco". Biely dom predtým oznámil, že ochorel na COVID-19, je izolovaný a má len mierne príznaky nákazy. Informáciu priniesla tlačová agentúra AFP.

"Ľudia, darí sa mi vynikajúco," napísal prezident. Na fotografii sedí za pracovným stolom, usmieva sa a pred sebou má rozložené smartfóny a dokumenty.

"Ďakujem vám za záujem," uviedol Biden a dodal: "Stále som zaneprázdnený!"

Biely dom informoval, že Biden mal vo štvrtok ráno pozitívny test na covid. Predtým sa testoval v utorok s negatívnym výsledkom.

Podľa hovorkyne Karine Jean-Pierreovej má 79-ročný prezident iba mierne príznaky ochorenia. Pripomenula, že bol štyrikrát zaočkovaný. Proti covidu berie liek Paxlovid, dodržiava karanténu v Bielom dome, aby sa mohol plnohodnotne venovať pracovným povinnostiam. Plánované stretnutia absolvuje prostredníctvom videohovorov.

V súlade s pravidlami Bieleho domu, ktoré sú prísnejšie než nariadenia amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), bude v karanténe, až kým nebude mať negatívny test.