Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Biden s manželkou navštívia mesto Uvalde, kde došlo k masakre na škole

Záchranári sa zhromažďujú po streľbe okolo základnej školy Robb Elementary School v meste Uvalde v americkom štáte Texas 24. mája 2022. Foto: TASR/AP

Americký prezident podpísal v stredu výkonný príkaz vyžadujúci nové pravidlá pre použitie sily pre políciu.

Washington 26. mája (TASR) - Americký prezident Joe Biden a jeho manželka Jill navštívia v nedeľu mesto Uvalde v štáte Texas, kde počas utorkovej streľby na škole prišlo o život 19 detí a dvaja učitelia. Cieľom návštevy je vyjadriť sústrasť rodinám obetí, uviedol vo štvrtok v krátkom vyhlásení Biely dom. TASR prevzala správu z agentúr AFP a AP.

Prezident Spojených štátov spolu s manželkou budú "smútiť s komunitou, ktorá stratila 21 životov" počas strašnej streľby, uviedol Biely dom.

"Boli to deti navštevujúce základnú školu, mali by prichádzať o prvé zuby, a nie o život," povedala zákonodarcom tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierreová naliehajúc na debatu o násilí páchanom zbraňami.

Americký prezident podpísal v stredu výkonný príkaz vyžadujúci nové pravidlá pre použitie sily pre políciu. V súvislosti s masakrou v Uvalde pritom obhajoval kontrolu zbraní, čo je dlhodobou prioritou jeho Demokratickej strany.