Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Biden v Kentucky sľúbil podporu obyvateľom postihnutým povodňami

Americký prezident Joe Biden s manželkou Jill Bidenovou si pozerajú škody spôsobené povodňami v americkom meste Lost Creek v štáte Kentucky 8. augusta 2022. FOTO TASR/AP Foto: TASR - AP

Východ Kentucky zasiahli začiatkom augusta záplavy, ktoré si vyžiadali najmenej 37 obetí na životoch.

Washington 9. augusta (TASR) - Americký prezident Joe Biden v pondelok počas návštevy štátu Kentucky sľúbil, že ľuďom, ktorých nedávno zasiahli záplavy, pomôžu obnoviť narušené životy. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Povinnosťou každého je pomôcť," povedal Biden. Sľúbil, že americká vláda spolu so štátnymi a regionálnymi úradmi bude stáť pri obyvateľoch Kentucky a pomáhať im tak dlho, ako bude potrebné.

Východ Kentucky zasiahli začiatkom augusta záplavy, ktoré si vyžiadali najmenej 37 obetí na životoch. Biden navštívil aj miesta, kde voda napáchala veľké materiálne škody a stretol sa s ľuďmi, ktorí prišli o svoje domovy, píše AFP.

Prezident strávil uplynulé dva týždne v domácej izolácii po tom, ako mal opakovane pozitívny test na koronavírus. V novembri sa v USA konajú doplňujúce voľby do Kongresu, v ktorých sa budú republikáni opäť získať väčšinu, píše AFP. V 435 člennej Snemovni reprezentantov má v súčasnosti Bidenova Demokratická strana prevahu. Američania si budú voliť aj 35 členov hornej komory Kongresu - Senátu.