Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Bielorusi veria, že Slovania by mali držať spolu, tvrdí Mojžita

Hosťom Pavla Demeša v relácii SVET Tu a Teraz je vedúci zastupiteľského úradu SR v Bielorusku, jeden z našich najskúsenejších diplomatov, J.E. Miroslav Mojžita. Foto: Tablet.TV

Hosťom Pavla Demeša v relácii SVET Tu a Teraz je vedúci zastupiteľského úradu SR v Bielorusku, jeden z našich najskúsenejších diplomatov, J.E. Miroslav Mojžita.



Bratislava 27. augusta (TABLET.TV) – Jeho pôsobenie sa sústreďuje prevažne na krajiny s neľahkou diplomatickou a politickou situáciou, pôsobil v Srbsku, v Bosne a Hercegovine a v súčasnosti vedie slovenskú ambasádu v Bielorusku. Reč je o jednom z najskúsenejších slovenských diplomatov Miroslavovi Mojžitovi, ktorý prijal pozvanie do relácie SVET Tu a Teraz. V rozhovore s Pavlom Demešom porovnával svoje pôsobenie v balkánskych štátoch, hovoril o limitovaných vzťahoch Bieloruska a Slovenska kvôli spoločnej politike Európskej únie aj o momentálnej situácii v diplomacii vo veci Ruska a Ukrajiny.

V relácii sa dozviete aj o nedávnom vstupe Bieloruska do Euroázijskej únie, ktorá ma slúžiť ako prehĺbenie colnej únie medzi Ruskom, Kazachstanom, Bieloruskom, Kirgizskom a Tadžikistanom, či o športovej a kultúrnej diplomacii v tejto krajine, ale aj o SNP.