Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Bleskové záplavy v tureckej metropole Ankara si vyžiadali jednu obeť

Žena kráča po zaplavenej ulici v centre mesta Ankara v Turecku v sobotu 11. júna 2022. Foto: TASR/AP

Podľa denníka Daily Sabah niektoré podchody v Ankare boli v dôsledku výdatného lejaka zaplavené. Na niektorých uliciach došlo aj k narušeniu pozemnej dopravy.

Istanbul 12. júna (TASR) - Silný dážď v tureckom hlavnom meste Ankara v sobotu spôsobil bleskové záplavy, ktoré si vyžiadali život jednej osoby. Podľa agentúry AP o tom informovali miestne úrady.

AP spresnila, že pátracie a záchranné tímy lokalizovali telo 27-ročného muža, ktorý pracoval ako vodič autobusu kyvadlovej dopravy v rehabilitačnom centre. Podľa denníka Daily Sabah muža strhla záplavová vlna.

Hovorca tureckého ministerstva vnútra predtým uviedol, že po tom, ako záchranári dostali tip, že v búrke je nezvestná jedna osoba, bolo do inkriminovanej oblasti vyslaných 44 pracovníkov pátracej a záchrannej služby spolu s ankarským hasičským zborom. Telo muža sa našlo v blízkosti koryta rieky, uviaznuté medzi konármi stromov.

Primátor Ankary Mansur Yavaš na platforme Twitter uviedol, že záchranári počas dažďa a záplav dostali do bezpečia 35 ľudí, ktorí sa ocitli v ohrození.

Podľa Daily Sabah niektoré podchody v Ankare boli v dôsledku výdatného lejaka zaplavené. Na niektorých uliciach došlo aj k narušeniu pozemnej dopravy.

Hasiči boli privolaní, aby odstraňovali z ciest popadané stromy, konštrukcie najmenej 23 spadnutých alebo poškodených striech a stĺpy s inžinierskymi sieťami.