Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Bloomberg „odstrihol“ od svojich terminálov Rusko a Bielorusko

Na archívnej snímke z 19. marca 2021 celoplošnej obrazovke ruský prezident Vladimir Putin hovorí počas koncertu, ktorý sa konal pri príležitosti ôsmeho výročia vyhlásenia Krymskej republiky a mesta Sevastopol za subjekty Ruskej federácie v Moskve. Foto: TASR/AP

AP pripomenula, že Bloomberg predtým pozastavil prácu svojich novinárov v Rusku a odstránil ruské akcie zo svojich globálnych akciových indexov.

New York 29. marca (TASR) - Americká spoločnosť Bloomberg sa rozhodla pozastaviť svoje operácie v Rusku a Bielorusku. Jej klienti v týchto krajinách nebudú mať prístup k žiadnemu z finančných produktov Bloombergu vrátane terminálov, dátových licencií, dátových kanálov a platforiem elektronického obchodovania. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

V súlade s medzinárodnými sankciami, uvalenými na Rusko v súvislosti s jeho inváziou na Ukrajinu, boli deaktivované aj funkcie obchodovania s ruskými cennými papiermi.

AP pripomenula, že Bloomberg predtým pozastavil prácu svojich novinárov v Rusku a odstránil ruské akcie zo svojich globálnych akciových indexov.

AP dodala, že dobročinná organizácia Bloomberg Philanthropies prisľúbila na pomoc Ukrajincom a utečencom v regióne a inde sumu 40 miliónov dolárov.

Táto suma poputuje humanitárnej organizácii Medzinárodný záchranný výbor (IRC) a neziskovej mimovládnej organizácii World Central Kitchen, ktorá poskytuje stravu ľuďom ohrozeným v dôsledku prírodných katastrof alebo vojnových konfliktov.