Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Bolsonaro a Lula da Silva oficiálne začali predvolebné kampane

Úradujúci brazílsky prezident Jair Bolsonaro počas predvolebnej kampane, 16. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Naša krajina už viac nechce korupciu. Chce poriadok a prosperitu, povedal Bolsonaro na zhromaždení v meste Juiz de Fora na východe Brazílie.

Brazília 17. augusta (TASR) - Úradujúci brazílsky prezident Jair Bolsonaro a jeho rival v októbrových prezidentských voľbách Luiz Inácio Lula da Silva v utorok oficiálne spustili svoje predvolebné kampane. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

"Naša krajina už viac nechce korupciu. Chce poriadok a prosperitu," povedal bývalý armádny dôstojník Bolsonaro na zhromaždení v meste Juiz de Fora na východe Brazílie.

Lula da Silva začal svoju kampaň v továrni na automobily Volkswagen na predmestí Sao Paula. "Budeme mať veľa práce pri prestavbe tejto krajiny," povedal. "Chcem byť prezident, aby som opäť zmenil životy ľudí," dodal tento kandidát, ktorý bol prezidentom Brazílie v rokoch 2003-2010.

Lula da Silva má pred Bolsonarom dvojciferné vedenie vo väčšine prieskumov verejnej mienky pred voľbami, ktoré sa uskutočnia 2. októbra, píše Reuters.

Bolsonaro a Lula da Silva sú dvaja z viacerých kandidátov, ktorý sa uchádzajú o post hlavy štátu. Ak žiadny z kandidátov v prvom kole nezíska viac ako 50 percent platných hlasov, dvaja najúspešnejší uchádzači sa stretnú v druhom kole 30. októbra.