Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Bolsonaro: Ak bude nový test na COVID-19 negatívny, vrátim sa do práce

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro. Foto: TASR/AP

Brazília je po Spojených štátoch druhou najviac zasiahnutou krajinou novým koronavírusom.

Rio de Janeiro 14. júla (TASR) - Brazílsky prezident Jair Bolsonaro, ktorý bol minulý utorok pozitívne testovaný na nový koronavírus, v pondelok vyhlásil, že sa cíti "veľmi dobre", a ak budú výsledky jeho utorňajšieho testu negatívne, začne opäť pracovať. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Mám sa veľmi dobre," povedal Bolsonaro. "Na zajtra je naplánovaný - neviem, či je to potvrdené - nový test. Ak všetko bude dobré, vrátime sa do práce. V opačnom prípade ešte pár dní počkáme," dodal s tým, že v izolácii zostane až kým sa vírusu nezbaví. Bolsonaro (65) pre spravodajskú stanicu CNN Brasil uviedol, že nepociťoval dýchavičnosť ani stratu chuti, čo sú niektoré z príznakov ochorenia COVID-19.

Minulú stredu - len deň po tom, čo sa uňho potvrdila nákaza koronavírusom - prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámil, že má len mierne symptómy ochorenia, ako napríklad horúčku. Svoj dobrý stav pripísal užívaniu antimalarického preparátu hydroxychlorochín - zatiaľ netestovanému na liečbu COVID-19.

Brazília je po Spojených štátoch druhou najviac zasiahnutou krajinou novým koronavírusom. V utorok tamojšie ministerstvo zdravotníctva oznámilo 20.286 nových prípadov infikovaných. Ich celkový počet tak stúpol na takmer 1,9 milióna. Na respiračné ochorenie COVID-19 spôsobené novým koronavírusom v krajine zomrelo už viac ako 72.000 ľudí.