Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Bomba nastražená v aute zabila na severe Sýrie troch tureckých vojakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Turecko začalo v októbri minulého roka na severe Sýrie kontroverznú vojenskú ofenzívu, zameranú proti tamojším kurdským milíciám, ktoré považuje za teroristickú organizáciu.

Istanbul 17. januára (TASR) - Traja tureckí vojaci zahynuli na severe Sýrie pri útoku bombou umiestnenou v automobile. Ministerstvo obrany v Ankare zverejnilo v piatok na Twitteri ich mená a fotografie. Štátna tlačová agentúra Anadolu ešte počas noci priniesla správu, že bomba vybuchla vo štvrtok počas cestnej kontroly, informuje agentúra DPA.

Turecko začalo v októbri minulého roka na severe Sýrie kontroverznú vojenskú ofenzívu, zameranú proti tamojším kurdským milíciám, ktoré považuje za teroristickú organizáciu. Región, v ktorom boli zabití traja vojaci, patrí podľa správ k zóne ovládanej tureckými jednotkami.

Minister spravodlivosti Abdulhamit Gül v tvíte v noci na piatok napísal, že k útoku došlo v oblasti pohraničného mesta Tal Abjad.

Len minulý týždeň prišli podľa tureckej vlády pri útoku bomby uloženej v aute v tom istom regióne o život štyria tureckí vojaci. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) informovala o siedmich zabitých.