Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Borrell dúfa,že nová talianska vláda nezmení svoj postoj voči Ukrajine

Šéf zahraničnej politiky Európskej únie Josep Borrell hovorí počas komisie o eskalácii ruskej agresívnej vojny proti Ukrajine v Európskom parlamente v stredu 5. októbra 2022 vo východnom Francúzsku v Štrasburgu. Foto: TASR/AP

Šéf diplomacie EÚ dodal, že zahraničná politika Európskej únie závisí od našej vnútornej súdržnosti a našej jednoty.

Brusel 12. októbra (TASR) - Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell dúfa, že nová talianska vláda bude pokračovať v podpore Ukrajiny rovnako ako vláda odchádzajúceho talianskeho premiéra Maria Draghiho. TASR informuje na základe stredajšej správy agentúry ANSA.

"Dúfam, že nová talianska vláda si zachová rovnaký postoj ako predchádzajúca vláda vo vzťahu k otázkam bezpečnosti a podpory Ukrajiny. Je veľmi dôležité, aby sa to stalo," povedal Borrell v rozhovore pre ANSA.

Šéf diplomacie EÚ dodal, že "zahraničná politika Európskej únie závisí od našej vnútornej súdržnosti a našej jednoty".

Giorgia Meloniová, líderka krajne pravicovej strany Bratia Talianska (FdI), ktorá zvíťazila v nedávnych parlamentných voľbách, viackrát ubezpečila, že bude pokračovať v podpore Ukrajiny. Na túto tému však pred voľbami nemali rovnaký názor jej spojenci z pravicového bloku – líder strany Liga (LSP) Matteo Salvini a predseda strany Vpred Taliansko (FI) Silvio Berlusconi. Meloniová nedávno uviedla, že zloženie novej talianskej vlády chce predstaviť do 20. októbra.