Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Brazílčan umrel v lietadle, predtým pohrýzol spolucestujúceho

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Cestujúci uviedli, že Brazílčan počas letu pohrýzol svojho suseda, pričom letová posádka sa ho následne snažila spútať, upadol však do bezvedomia. Muža sa už oživiť nepodarilo.


Dublin 19. októbra (TASR) - Dvadsaťštyriročný Brazílčan skolaboval a následne zomrel na palube írskeho lietadla po tom, ako v záchvate šialenstva zaútočil na svojho spolucestujúceho. Informovala o tom dnes írska polícia, citovala ju agentúra AP.

Nedeľňajší let írskej spoločnosti Aer Lingus z portugalskej metropoly Lisabon do írskeho Dublinu, bol v súvislosti s incidentom presmerovaný do mesta Cork na juhozápade Írska, pričom tamojší zdravotníci Brazílčana po prílete prehlásili za mŕtveho.

Cestujúci uviedli, že Brazílčan počas letu pohrýzol svojho suseda, pričom letová posádka sa ho následne snažila spútať, upadol však do bezvedomia. Lekárovi ani zdravotnej sestre, ktorí sa nachádzali na palube lietadla, sa už muža oživiť nepodarilo.

Polícia v Corku po prílete lietadla zatkla 44-ročnú Portugalčanku, ktorá cestovala spolu s Brazílčanom po tom, ako v jej batožine objavila dva kilogramy amfetamínu.

Zraneného pasažiera previezli príslušné úrady v Corku do nemocnice, zatiaľ čo ďalších 165 cestujúcich dopravili autobusom do Dublinu.