Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Brazílčanku zatkli za zneuctenie mŕtvoly, snažila sa o pôžičku v banke

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Zamestnanci v banke v meste Rio de Janeiro zavolali záchranné služby, pretože žena priviezla muža na invalidnom vozíku a v jeho žiadala pôžičku.

Rio de Janeiro 18. apríla (TASR) - Brazílska polícia zatkla ženu, ktorá sa pokúšala od banky získať pôžičku pre mŕtveho seniora. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry AFP.

Zamestnanci v banke v meste Rio de Janeiro zavolali v utorok záchranné služby, pretože žena priviezla muža na invalidnom vozíku a v jeho žiadala pôžičku. Privolaní záchranári zistili, že muž je mŕtvy, uviedla polícia vo vyhlásení.

Polícia okresu Bangu, západnej časti Ria, obvinila ženu z pokusu o krádež formou podvodu a zo zneuctenia mŕtvoly. Vyšetrovatelia zisťujú, ako a kedy muž zomrel.

Brazílske médiá uviedli, že 68-ročná mužova neter sa snažila v jeho mene získať pôžičku 17.000 brazílskych realov (približne 3055 eur).

"Pokúšala sa, aby to vyzeralo, že muž podpisuje dokumenty," povedal miestny šéf vyšetrovateľov Fábio Luiz pre spravodajskú stránku G1. "Ale už bol mŕtvy, keď s ním vošla do banky," dodal.

Právnik ženy tieto obvinenia odmietol.