Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Brazília prekonala Francúzsko, v počte obetí koronavírusu je štvrtá

Na archívnej snímke Taina dos Santosová (tretia zľava) počas pohrebu svojej matky, 56-ročnej ošetrovateľky Any Marie, ktoré zomrela na ochorenie Covid-19, 28. apríla 2020 v Riu de Janeiro. Foto: TASR/AP

Za posledných 24 hodín pribudlo v Brazílii 33.274 infikovaných, čo je doteraz najvyšší denný prírastok, uviedlo tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Brazília 31. mája (TASR) - Brazília predstihla Francúzsko v počte úmrtí na nový koronavírus, ktorý je v tejto latinskoamerickej krajine už štvrtý najvyšší na svete. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP.

V Brazílii, ktorá je v rámci Latinskej Ameriky epicentrom pandémie, už celkovo potvrdili 28.834 úmrtí súvisiacich s nákazou novým koronavírusom SARS-CoV-2.

Pozitívne testovaných tam doposiaľ bolo 498.444 ľudí, čo je druhý najvyšší počet na svete po USA.

Experti odhadujú, že skutočný počet infikovaných môže byť v Brazílii až 15-krát vyšší, keďže tam doposiaľ nedošlo k rozsiahlejšiemu testovaniu.

Za posledných 24 hodín pribudlo v Brazílii 33.274 infikovaných, čo je doteraz najvyšší denný prírastok, uviedlo tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Väčšinu prípadov nákazy hlásia brazílske štáty Sao Paulo a Rio de Janeiro, zatiaľ čo v prepočte na počet obyvateľov je vírus najviac rozšírený v chudobnejších oblastiach na severe a severovýchode krajiny.